10 Ocak 2013 Perşembe

Twitter'da Takipçi Artırmak

Twitter'da takipçi artırmanın, malum birçok yolu var ama öncelikle şunu söylemem gerekiyor ki bu iş için mutlaka zaman ayırmak ve çalışmak gerekiyor. Her ne yolu denerseniz deneyin bir mesai harcamalısınız. Peki nedir bu çalışmalar kısaca göz atalım.

Profil Düzenlemek: Profilinizi eksiksiz bir şekilde düzenleyin. İlgi alanlarınız, hobileriniz, mesleğiniz gibi bilgiler eklerseniz aynı alana ilgi duyan insanların sizi takip etmesini sağlarsınız.

Resim Ekleyin: Mutlaka bir profil resminiz olsun. Zira resimsiz bir profil insanların gözüne pek ilgi çekici gelmeyecektir.

Twitlerinizi Programlayın: Eğer sürekli twitterda online olamıyorsanız, programlar sayesinde siz twitterda değilken bile twit atmış olursunuz.

Twitter'da aktif olun: Takipçilerinizle diyalog içinde olun. Size sorulan sorulara cevap verin. Hayatın her alanında olduğu gibi twitterda da aktif olmak size iyi bir geri dönüşüm sağlayacaktır.

Hashtag Kullanın: Popüler hashtagları kullanmaya özen gösterin. İnsanlar arama yaptığında o hashtag ile ilgili birşey yazmışsanız bu vesileyle twitlerinize, dolayısıyla size ulaşmış olurlar.

Twitter Hesabınızı Farklı Alanlarda Paylaşın: Twitter hesabınızı farklı alanlarda paylaşmak size iyi bir geri dönüşüm sağlayacaktır. Örneğin facebook, linkedin, blog veya siteniz varsa sitenizde, bunun yanı sıra mailinizde imza olarak verebilirsiniz.

Twitter Hesabınızı Kartvizitinize Ekleyin: Twitter hesabı artık mail ya da telefonumuz gibi bize ulaşmak isteyen insanlar için bir meteryal haline geldi. Dolayısıyla twitter hesabınızı kartvizitinize eklemeniz geri dönüşüm sağlayacaktır.

Ünlülerle Diyaloğa Girin: Ünlülüerle yada popüler bir twitter hesabıyla diyaloğa girin. Düşünün ki 1.000.000 takipçisi olan birine bir twit attınız, o da size cevap yazdı. O kişinin takipçileri sizin profilinizi bu sayede görmüş olacaklar.

Twitter Hesaplarını Takip Edin: Her gün kuralları aşmadan belirli bir sayıda hesabı takip edin. En çok geri dönüşümü bu işlem sağlayacaktır. Siz birini takip ettiğinizde o kişiye mail gidecek ve sizden haberdar olacak, büyük bir ihtimalle de sizi takip edecektir. Çünkü genelde insanlar ünlü ve popüler hesapların dışında kendilerini takip eden kişileri takip ederler.

Kaliteli Twit Atın: Takipçi artırmanın en etkin yollarından biri de budur. Kaliteli twitler atarsanız, insanların ilgisini çekecek ve retwit yapmalarını sağlayacaktır. Dolayısıyla twitleriniz daha çok insana ulaşacak ve onların sizi takip etmelerini sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder