22 Kasım 2014 Cumartesi

Twitter, kullanıcılarına bir yenilik daha sunuyor


Twitter kullanıcıları artık özel bir twiti takipçileriyle direk mesaj olarak paylaşabilecek. Sadece mobil uygulamalarda değil aynı zamanda web uygulamalarında da bir twiti direk mesaj olarak gönderebiliyorsunuz. Paylaşmak istediğiniz bir twiti, twit üzerine gelip daha fazla ikonuna basarak 'direk mesaj ile paylaş' ibaresini tıklıyorsunuz ve gönderiyorsunuz.

Mobil iso ve androit uygulamalarda ise twitin üzerine basılı tutarak çıkan direkt mesaj ile paylaş ifadesini tıklayıp daha sonra da mesajı göndermek istediğiniz kullanıcıyı seçip twiti direkt mesaj olarak kullanıcıya gönderiyorsunuz.

Mesajı gönderdiğiniz kullanıcı twitter tarafından bir bildirim alacak ve iletiniz mesaj penceresinde görünecek. Bu özelliğe ne kadar ihtiyaç duyulur ve nekadar kullanılır tabi o tartışılır.


Twitter direkt mesaj özelliği üzerinde son zamanlarda yoğun bir şekilde eğiliyor. Direkt mesaj ile linkler ve fotoğraflar paylaşma imkanları da sağlanmıştı. Bu yeniliğin de direkt mesaj ile ilgili olması, kullnıcıların özel iletişim konuşmalarına daha da talepkar olduklarının bir göstergesi. Kullanıcılar açısından direkt mesaj kullanımı çok tercih edilse de twitter tarafından ne kadar avantajlı bilemiyoruz. Ama her iki özelliğin de yani hem açıktan twit hem de direkt mesajların farklı amaç ve kullanım sebeplerinin olduğu muhakkak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder